вівторок, 28 лютого 2012 р.

Акварельна музика Олафура Арнальдса

Як все-таки скандинави вміють передавати красу! Нещодавно відкрила для себе музику ісландського мультиінструменталіста Олафура Арнальдса (Ólafur Arnalds). Ви поки послухайте, а потім я розповім решту :)




Дивлюся це відео, і одразу пригадую, чому так любила в дитинстві акварелі. Занурюєш пензлик з фарбою у склянку води - і спостерігаєш чудо кольорової дифузії! На думку спадають інсталяції іншого скандинавського митця - Олафура Еліассона (Olafur Eliasson), які побачила вперше в PinchukArtCentre в один із літніх днів 2011-го. Йому вдалося цілковито змінити мої уявлення про інсталяції!
Олафуру всього 24 роки, але він уже може похвалитися солідною дискографією, починаючи з 2007 р. (2007 - Eulogy for Evolution, 2008 - Variations of Static, 2009 - Found Songs, 2009 - Dyad 1909, 2010 - ...and They Have Escaped the Weight of Darkness, 2011 - Living Room Songs).
Я чомусь не здивувалася, коли дізналась, що того ж року він виступав у турне разом із Sigur Rós, іншим ісландським колективом, відомим усім за саундтреками до культового фільму "Ванільне небо". Акварель і ваніль - непогане поєднання!
Справжнім відкриттям для мене став останній проект Олафура - Living Room Songs. Треки записані й відзняті прямо у вітальні його квартири в Рейк'явіку, а потім викладені на livingroomsongs.olafurarnalds.com, по одній кожного дня. Так по-домашньому! Насолоджуйтесь :)

1 коментарів:

Boulevard de Roxy сказав...

Музика надзвичайна!!!
а пост такий приємний...=)))

Дописати коментар