понеділок, 13 грудня 2010 р.

Cinéma або Фільми, що надихають. Ч.І

Коли приходить зима і все навколо засипає лапатим снігом, так хочеться залізти під теплу ковдру, приготувати гаряче какао з молоком в улюбленому горнятку, запалити камін і влаштуватись перед телевізором. Тому, написавши цілий пост про улюблені книги, не можу оминути увагою фільми, які мене надихнули в свій час на нові картини.
Навіть коли зовсім немає бажання брати пензлик в руки, я просто вмикаю улюблене кіно - і після його перегляду все змінюється. Але...Не буду багато писати. Адже ці фільми для того, щоб їх дивитись. Вони варті витраченого часу, повірте.



"Фріда". Життя тієї ж мексиканської художниці Фріди Кало - до речі, правдиво зняте за згаданою вже книгою Хейдена Еррери. Які там кольори, скільки емоцій! Чого варте одне танго у виконанні Фріди і Тіни Модотті і саундтреки до фільму!Це букет із пристрасті, яскравих барв, справжніх почуттів і живого мистецтва. Неперевершена гра Сальми Хайєк.



"Дівчина з перлиною у вусі". Історія створення знаменитого шедевру голландського живописця Яна Вермеєра. Як же я люблю момент, коли головна героїня Грієт розтирає синю фарбу для нової картини митця! Напевно саме після цього фільму цей відтінок став одним із моїх улюблених.



"Вікі, Крістіна, Барселона". Барселона - це місто, яке залишається для мене уособленням сонця, тепла, свіжого аромату моря і яскравих шедеврів Гауді. Як же хочеться побувати там знову!В усякому разі, завжди можна помріяти про це, переглядаючи фільм Вуді Аллена. Іспанська гітара, сонячні краєвиди, неперевершена гра Скарлетт Йохансон, Пенелопи Круз і Хав'єра Бардема! Він настільки переконливий у ролі художника - я не дивуюсь, чому його запросили і для фільму "Привиди Гойї". Скільки тут пристрасті, південного темпераменту і колориту та водночас "нестерпної легкості буття"!

Думаю, у вас теж є фільми, які вплинули на ваше життя.

0 коментарів:

Дописати коментар