понеділок, 6 лютого 2017 р.

Контрасти неймовірної Тіни

Усі знають, як я обожнюю кольори. Їх яскравість, соковитість ніколи не залишають мене байдужою. Напевно єдиний виняток - це фотографія. Чорно-білі фото для мене завжди несли в собі частинку магії, загадки. І водночас вони настільки справжні, щирі та сильні, що іноді важко відвести погляд. Ніщо не може краще передати емоції та всю палітру почуттів без зайвих прикрас.
Про Тіну Модотті найчастіше згадують, як про близьку подругу Фріди Кало. У кожної Фріди має бути своя Тіна - подруга-однодумець, що надихає. Сьогодні хотілося б віддати першість саме Тіні




Її чорно-білі фото були не просто контрастом до кольорових полотен Фріди. Тіна Модотті, знаменитий фотограф мексиканської революції, була перш за все жінкою, що вміла бачити красу в буденних речах. В її роботах закладений глибокий символізм - немає жодної випадкової лінії, тіні чи напівтіні. Усе природнє, гармонійне і водночас таке просте. Ці фото навіть сьогодні виглядають настільки сучасними, що важко повірити в їхній час створення. Обожнюю її кадрування, крупні плани, фактурність і простоту.



Кожне з них - це окрема історія, яку глядач має пережити і відчути самостійно. Тому не заважатиму зайвими словами про її драматичну долю. Час на чорно-білу естетику.













Фото: http://www.modotti.com

0 коментарів:

Дописати коментар